Sunday, August 9, 2009

Siaran Tertunda

Semlm, aku pegi Kuantan. Tmpt yg lbh spesifiknya
ialah Berjaya Megamall. Sebenarnya w/pun aku
boleh drive tp aku x pernah drive sesaje gi kuantan.
Aku gi kuantan pun kalau kena kusus, itupun mesti
ada org yg tmpg n tahu jln.

Sbb yg utama ialah aku takut sesat.Sbb aku x tahu sgt
jln di sana n takut la nak drive di bandar, dgn keta byk,
trafik lg.. Jd aku x pernah la pegi shopping kat kuantan.
Bandar aku ialah Temerloh, Mentakab n bandar Jengka..
Jln2 di situ mmg aku mahir la..

Nak tahu psl apa yg aku gi terjah gak Kuantan? Siap
tgk google map lg nak tahu jln ke Berjaya Megamall tu..
Sbb ada Pikom PC Fair. Selalu PC Fair ni ada buat
kat Mentakab tp thn ni kat kuantan je.. Tu yg aku
dlm takut2 tu terjah gak ke kuantan.Tp aku x pegi sorg,
aku angkut mak n adik aku skali.

Gerak dr rmh pkl 8.15, gile awal sbb takut sesat n x tau
mana nak parking nnt. Sampai sana dlm pkl 10.15 gitu.
Lmbt sikit sbb singgah sarapan dulu kat hiway. Sesat pun
ya jugak sbb adik aku ckp lps 3 trafik light yg "besar" (means
simpang 4) turn kanan. Yg aku lps je 3 trafik light terus
turn kanan. Tp x pe, pusing sana sikit, pusing sini sikit
dpt la blk jln utama td.

Bila sampai, tgk parking sume penuh. Adoi, mana aku nak
park keta? Dgn berani2 takut msk parking autopay kat atas.
Ceh, macam terror je aku pusing sampai tingkat 3 br ada
tempat kosong. PC fair diadakan kat ruang legar..
So, mari kita tgk apa yg aku beli..


Jeng.jeng,jeng.. tgk kotak dulu...


Tada.. ini dia rupanya


Kasi buka sikit..


Ini juga sy sambar 1.


Ini free gift dia..


Free gifts lg. Yg tiada dlm gambar: mug adik amik,
flask bg akak n jam bg mak..


Gifts disumbat dlm paper bag ini..

Harganya? Boleh lah tahan...It's a good deal la bg
aku. Sbb kalau kat Temerloh x dpt harga ni..

4 comments:

MoMMy 2 Haqq said...

mcm laptop sy je. tapi mase sy beli tak de free gift yg saliza dpt mcm2 tu..hhuhuhu..

Saliza said...

Arni,
kalau beli masa bkn PC Fair mmg
pyh la nak dpt free gifts.

Eyna's said...

Amboi...banyak memborong...
Sy tak g pun kali ni....
ujung minggu kbetulan kenduri kat umah kakak...

Saliza said...

Eyna,
Tak de la banyak sangat pun. 2 barang je tp sbb gift dia banyak..