Wednesday, August 5, 2009

Lagu2 Otai

Masa menjelajah blog td, ada terbaca cerita
Pnut berkenaan kisah2 dedulu psl mendgr lagu..
Ada Pujaan 10 Nescafe, Pilihan Bersama dll.

Aku teringat la pulak kes aku, sbb ddk asrama
x dpt nak dgr radio ke apa ke, tp kalau cuti
mmg itu le kerjanya..

Aku dulu2, dgr radio masa dlm bas nak pegi
sekolah je lah..Lagu yg x sedap pun jadi sedap
bila dah dgr hari2.. Aku x ingat la radio apa
yg pakcik tu pasang tetiap pg tp masa tu mesti ada
lagu 4U2C, Darling I Love You. Kan lagu tu
mcm ape je.. tp jd best pulak, masa tu le..

Lps tu kalau lagu english, mesti ada lagu Michael
Learns to Rock, The Actor dan lagu Sacrifice dr
Elton John..Radio RMKL kot, aku pun dah x ingat
la coz udah lama.

Tp lagu2 zaman akhir 80an dan 90an mmg best giler.
Bdk2 skrg pun layan lagu cam tu. Pasal bdk2 kat
kelas aku suka sgt nyanyi lagu2 yg dulunya jd halwa
telinga aku.

5 comments:

Eyna's said...

Lagu2 zaman 80&90an mmg best giler...
btul2 menusuk kalbu...
perasaan tu susah nak wujud lagi dah dengan lagu2 zaman skarang ni....

Saliza said...

Eyna,
Betul sgt tu..
Akak x follow sgt dah lagu2 baru ni..
Yg akak dgr Sinar FM je, tu je yg akak boleh relate..

tangan hitam said...

ha ha betul2 lagu dulu2 best tapi skarang ni ntah apa2. saya setuju tu kak harapkan sinar je tuk dgr lagu2 lama. radio lain x bleh harap.

saya follow ya...

relevan said...

Kwn suke juge lagu2 retro..seperti album mat salleh dulu2 ..black sabbath,nirvana dan ander banyak lagi..Cuba aok dengor album retro mcm the Flybait..lagu nye semer sedap2..

Saliza said...

Tangan hitam,
anda pun suka lagu retro juga ya?
Sila la follow, nnt akak follow balik..

Relevan,
Lagu2 lama tu mmg best giler..
Scorpions, metalicca tu mmg x leh lupa la.
Richard Marx, bryan adams.. panjang beno kalau nak list kan..