Saturday, August 15, 2009

New Season Begin...


Ha, season baru Barclays Premier League sudah bermula..
Misi mengekalkan takhta juara bagi Manchester akan
bermula esok.

Ya, aku memang peminat bola. Bukan hanya minat pada
pemain bola. Time2 macam ni yang buatkan aku teringat
kat arwah ayah. Kalau tiba malam ahad mesti dia akan
tanya, siapa lawan malam ni? Aku akan bagi tau dan sama2
menonton.

Arwah peminat Liverpool. Dia asyik ulang2 cerita pasal
masa zaman kegemilangan Liverpool dulu2 tu.


Aku suka tengok game yang Arsenal main sebab
permainan dia orang cantik. Cara passing diorang
memang cantik la.


Kalau pemain pula aku suka tengok cara permainan
Steven Gerrard. Aku tengok kalau dia passing bola,
mesti tepat je dapat ke member. Kalau dari jauh pun
boleh kenal itu Gerrard.


First game season ni Chelsea dah menang tadi.
Itu pun dah nyaris nak seri. Winning goal tadi
cantik sebab dari sudut yang tak dijangka pun.

tapi yang paling utama ialah aku penyokong pasukan
ini....

6 comments:

tangan hitam said...

arwah ayah akak peminat LIVERPOOL ya..sama la saya pun peminat setia LIVERPOOL...last skali LIVERPOOL juara liga tahun 1990 dah tlalu lama..harap2 musim ni ada tuah utk LIVERPOOL huhu

ooo akak penyokong M U rupenya...ni musuh ketat ni....

Saliza said...

Tangan Hitam,
Mmg musuh ketat ni...
Akak suka semua tp MU ni dos sukanya terlebih sikit..hehehe

Eyna's said...

huhuuh...
sy bab2 bola ni memang fail...
tapi numpang abg nengok pasukan kegemaran dia...
CHELSEA...hehhee

Saliza said...

Eyna,
Akak pulak suka tengok sports ni macam bola, F1 dan Moto GP. Kalau ada game pukul 2 ke 3 pagi pun kadang2 akak tengok, kalau pasukan yang akak suka la..

relevan said...

Kome minat Bunddes liga jer..liga German..betoi ke spelling kwn ni?,,eh..

Saliza said...

Encik Relevan,
Bundesliga kalau tak silap