Monday, September 21, 2009

Update Raya

Salam Aidilfitri.

Lama tak update. Rindu kat blog ni dah.
Tapi nak buat macam mana. Dah raya, mesti la
sibuk dengan segala persiapan. Meh, aku update
cerita start hari Jumaat sampai la raya kedua.
Maaf la, entry tak bergambar ni sebab sibuk ya amat
sampai tak dan nak bergambar.

Jumaat

  • Buka daun palas
  • Goreng dan blender kacang untuk kuah nasi impit
  • Pasang langsir
  • Sapu2 rumah

Sabtu

  • rebus nasi impit segera
  • buat ketupat
  • buat rendang daging, kari ayam, rendang hati dan sup tulang
Memang tak tunggu pengumuman raya dah. main gamble je buat
semua tu. Masa buka puasa tu, semua dah settle kecuali rendang
daging dan kuah kacang.

Ahad

Yes, hari raya. Aktivitinya:

  • Pergi kubur arwah ayah lepas sembahyang
  • Melayan tetamu yang datang
  • Balik kampung lepas asar
  • malam tu berjalan lagi ke rumah jiran
  • terima sms raya tak berhenti2 macam bursa saham
Isnin

  • Jalan-jalan raya lagi
  • Masuk bandar temerloh, penuh gak orang
  • terima tetamu lagi
Ha, lebih kurang macam orang lain juga aktiviti
raya aku.



2 comments:

relevan said...

Buat nya tak jadi raya pada hari ahad 20hb..segala jadual boleh berubah tak Saliza?..he he..

Esok lusa kwn nak ke wilayah Jengka..beraya kat rumah waris2 di sana..Jengka 3 Jengka 6 Jengka 13 Jengka 22 ..ada tak termasuk dlm Jengka Cikgu Saliza nih?..

Saliza said...

Encik Relevan,
Kalau tak jadi raya, mok kome kata tak apa, boleh rehat sehari..

Tak ada jengka kome dalam list tu. Kome kat jengka 18..