Wednesday, September 9, 2009

Kad Raya


Ini kad raya pertama yang aku terima untuk tahun ni.
Daripada seorang murid perempuan tahun 5. Kenapa
kad ni begitu special? ha, meh kita tengok kat dalamnya.



Ha, nampak tak tu? Selain daripada tulisan yang
panjang berjela tu, kat page sebelahnya ada sampul
pulak. Meh, kita kasi zoom in sikit lagi..



Ya, aku dapat duit raya pulak dah.. RM2 tu.

Tak sangka pulak budak ni siap bagi duit pulak.
Masa bagi kad tu dia dah dok tersengih2 je..

Ha, ni simbol nak minta duit raya la gamaknya.

17 comments:

Webmaster@Echam said...

Kala koi, koi letok je RM10. Sebaknyer kala anok murid letok rm10 takkan cikgu nok bagi rm5 kan. Mesti bg lebih punyer.. hehhehehe...

Saliza said...

Echam,
kala anok murid sorang tak pe la nok bagi RM10.. Ni ada 116 orang yang koi ngajo. Pokai makcik...

Eyna's said...

heheheh...
sy baru ingat nak buat n3 pasal kad raya budak bg ni...
dapat minggu lpas lg..tapi maleh btul nak menaip blog le ni...
tengok2 akk dah buat dulu...hahah

Saliza said...

Autopublish la Na. Akak karang mlm tadi sbb dpt kad tu semalam.
Pagi tadi dpt satu lagi kad, dpt duit 50 sen pulak...kaya cikgu macam ni..

HaSue said...

Ahahahakk..adoih kakkk...sue tergelak2 kuar air mata baca n3 akak nehh...x penah lagik dengar student kasi duit raya kat cekgu..hihi..
Besh laa cikgu2 kalo sumer student gini ek..hihi

endiem said...

Salam,
Singgah.. Tu dia ada tulis,
pecah kaca pecah gelas,
sudah baca harap balas,

yang duit tu 2 hinggit kena balas 20 hinggit.

MuMMy 2 Haqq said...

wahh...cikgu dpt duit raya laaa...

tangan hitam said...

besh la kak dpt duit raye huhu

relevan said...

Tak ada ke murid2 cikgu Saliza yg bagi kueh raya ke lemang rendang ke nanti?..

relevan said...

Tak ada ke murid2 cikgu Saliza yg bagi kueh raya ke lemang rendang ke nanti?..

Saliza said...

Sue,
Itu la pasal, akak pun terkejut badak lagi ni. Sejarah ni, kena frame kan duit ni,,,

Saliza said...

Endiem,
Tima kasih sudi singgah.
Ha, kad tu memang nak dibalas..

Err...memang kena ganda gitu ye?

Saliza said...

Arni,
Mokcik pun terkejut lagi ni..
bangga pun ya gak...

Saliza said...

TH,
Ingatkan dah tua2 ni tak dapat duit raya dah. Sekali...rezeki jgn tolak..

Saliza said...

Encik relevan,
setakat hari ni belum lagi la..
kalau buat jamuan raya nanti, mesti ada..

dr.todak said...

melabur rm2, nt cikgu die kne bg lebih le tu..

Saliza said...

Dr Todak,
Ya betul tu..Takkan cikgu nak hulur RM2 gak kan? Bijak, bijak...