Thursday, July 16, 2009

Makan-makan

Ari ni mau tayang gambar makanan la..
Balik dr BP td, mak terus bg tau yg ari ni x de ikan.
Akak pegi 2 kedai tp x de ikan yg elok..
So, itu maknanya dia hint nak ajak kuar la.
Aku pun ckp ok, ptg karang gi psr tani cr ikan.

Sebelum pegi sempat la goreng ubi kayu ni.
Actually, favorite aku ni..Rebus dulu ubi kayu tu.
Barulah slicekan ikut suka, nak nipis ke tebal ke.
Pas tu goreng la. Dan tada, hasilnya....



Kejap aje dalam pinggan, x dan lama dah licin.
Pegi la pasar tani lps asar tadi. Bila dah pegi tu, bkn la ikan saja
yg dicari. Beli mcm2 juga. Layan la gambar makanan yg dibeli ni.


Cekodok pisang


Cucur udang comel

Itu yg aku beli la. Ada lg yg mak n kakak beli malas pulak nak
snap gambar. Anak sedara aku mmg suka dgn cekodok pisang tu.
Bila dia balik dr ngaji, terus dia tgk bwh saji n said "favorite abg ngah ni".
Berbaloi beli..

1 comment: