Wednesday, July 8, 2009

Aku dan Buku

Aku ada hobi yg sama dgn Eyna iaitu membaca novel.
seingat aku, dr sekolah rendah lg aku suka buku cerita.
masa sekolah menengah, aku suka baca novel Mills & Boon
dan buku2 cite omputih. Member2 yg ddk luar la tukang bw.
Biasa la, cite2 romantik...

Masa kat maktab, lg senang nak dpt cite2 Mills n Boon tu.
Kat penang ada satu tmpt jual buku2 tu secondhand je..
Lps baca leh jual balik. Murah je.. singgit lima posen kot..

Bila posting (98), payah la sikit nak cr buku2 cam tu kat sini.
Kat kedai2 buku kat sini x de cite2 tu. So, hobi tu terpadam.
Tp, bila aku gi kursus 14 minggu kat Maktab Batu Rakit (2002),
hobi ni muncul semula psl akak2 yg sama kursus pun suka membaca.
Tp dah beralih kpd novel2 melayu terutamanya terbitan alaf 21.

Yg aku ingat, cite pertama yg aku baca masa tu
ialah Pergilah Sepi oleh Fauziah Ashari.
Start dr itulah aku terus lekat dgn novel melayu ni.
Malas dah nak baca citer omputih..

Citer Harry Potter pun aku sanggup tunggu kuar yg versi BM.
Aku adalah peminat siri2 Potter ni. Agaknya kalau msk exam,
sure aku boleh dpt dean list.

Itulah sejarahnya camna aku boleh terjebak dlm hobi ini..


3 comments:

Eyna's said...

Ada perkembangan nmpak...
Dah ada link ....nuffnang kat side bar pun dah ltak....bagus3...

Saliza said...

Ha ha..
Try buat ckit2

Rozilah said...

hi,dulu awak kan peminat 'ujang',siap jadi suplier kat k'orang ..xsabar tgu ko abis bc ujang dpt le k'org pinjam..he he