Tuesday, July 21, 2009

Trip Sekolah

Ceritanya, S/U Lawatan Sekolah aku nak organise
trip ke Langkawi. Utk bdk2 la... Tp cikgu pun mesti la
ada sorg dua yg kena ikut jaga budak2 kan?
Aku harap jadi la trip tu... Dan aku harap aku la ant
cikgu yg dpt pegi.. ha ha ha..(berangan ni..)

Seingat aku, start dr posting (98), aku selalu ikut.
Cuma thn 2002 aku x ikut sbb aku masa tu tgh kusus 14 minggu.
Ok, nak citer sejarah lawatan sekolah aku...

Tahun 98, x pegi jauh cuma gi kuantan je 1 hari.
Tahun 99, kitorg bw bdk gi Cameron Highlands/KL
Tahun 2000, pegi Penang/ perak
Tahun 2001, kelantan n terengganu.
Tahun 2002, gi langkawi. Aku x dpt ikut tp dpt ikut trip gi Melaka.
Tahun 2003, gi genting/KL.
Tahun 2004, gi KL je 1 hr, bw bdk2 pegi main kat Cosmos World/petrosains.
Tp thn 2004 Kelab Guru buat pegi Langkawi...ni of cos aku pegi..
Tahun 2005, thn ni x buat
Tahun 2006, gi Melaka
Tahun 2007, gi Cameron /KL semula..
Tahun 2008, pegi Genting / KL semula..

Bila dgr ada trip ni, aku la yg lbh excited dr bebudak..
Td pun dlm class ada yg tanya aku gi ke x.
Ada yg dgr aku pegi, br sibuk nak pegi.

Mmg jln bw bdk2 mcm perangai boleh jumpa. Kdg2 kesian tau...
Ada yg time lawatan sekolah la first time tgk dunia luar.
Mana dorg penah jumpa bangunan2 tinggi mcm kat KL tu.
Kira mcm hebat la boleh tgk KL Tower/Twin Tower dgn mata sendiri..

Tahun yg pegi Penang tu, ada sorg bdk pempuan yg
takut nak naik escalator masa pegi komtar... Puas pujuk,
ttp x nak naik...Nasib baik la cikgu dia ni,
belajar kat maktab di Penang
n komtar tu mmg tempat lepak sokmo,
so tau mana nak cari tangga..

Dengan yg muntah tu x payah la cerita...Bila kita nak bg ubat
mabuk, eksyen..konon x mabuk.. Last-last ha, lembik.. Kita la
kena ke hulu ke hilir dlm bas..

Tapi itu pengalaman yg best la...Harap2 jadi la trip gi Langkawi
tahun ni...Ha ha ha, cikgu dia yg x sabar...






4 comments:

Eyna's said...

Sy zaman bujang dulu rajin gak ngikut trip skolah...
tapi le ni idak lah dah...
sbb trip slalu buat ujung minggu...
mase tulah kan abg balik...
tak kan nak merayau plak...

Skolah sy dgrnya 8/8 ni nak ke T'ganu plak...

arnirina said...

langkawi best wooo...

kelambuharimau said...

langkawi best..tapi apa kurangnya jengka dah banyak kemajuan

Saliza said...

Na,
psl x de komitmen pape tula sokmo gi tue..

Arnirina,
Pasal tu la excited giler nak pegi ni...

Kelambuharimau,
X ckp pun jengka x best..tp sesekali nak gak gi release tension, tgk tmpat org..