Friday, June 3, 2011

Movie Time

Assalamualaikum.

Aku dan hubby memang suka tengok wayang. Last kami tengok
ialah cerita Kongsi. 1/6 hari tu hubby balik awal. Pelik juga aku
sebab aku ingat dia OT macam biasa dan sampai rumah pukul 9.
Ni tak, tengah aku syok melayan cerita Nora Elena dia dah bagi
salam.

Buka je pintu terus dia kata: jom tengok wayang. Aku ok aje la.
Lepas makan dan solat maghrib kami pun keluar la ke Harbour
Place. Hajat hati nak tengok Fast 5, dari hari tu lagi berhajat nak
tengok tapi tak dapat. Malam tu pun sama juga, tak dapat sebab
penuh. Nak tengok Pirates of the Caribbean pun penuh gak. Last
choice ialah cerita Karak.

Lepas beli tiket kami pun jalan-jalan la kat ground floor. Kebetulan
The Store buat sales yang gila-gila kat situ. Hubby beli seluar
sampai 2 helai kat situ. Memang murah sungguh. Kat The Store Klang
pun tak jual harga cam tu.

Ok, meh nak citer sikit pasal filem Karak ni. 30 minit pertama tu
memang seram gile la. Nak-nak lagi masa perempuan cantik tu
tanya: encik, nampak anak saya encik.... atau tak de kepala macam
ni ke encik?... Walaupun tak de rupa yang buruk tapi seram gile la masa tu.

Lepas pada tu, memang tak seram sangat dah. Walaupun keluar
hantu yang rupa buruk tapi dah tak ada effect seram,( pada aku la). Scene
dalam2 hutan tu rasanya macam tak perlu la. Baik dia buat sepanjang
jalan nak ke Kuantan tu kena kacau dengan macam2 hantu, lagi seram aku rasa...
Tapi endingnya tu memang tak terjangka la..
Paling tak boleh lupa watak perempuan cantik tu la...

Ok, pada sapa-sapa yang belum tengok, kira ok juga la filem ni.

3 comments:

redza said...

as salam kak...ingatkan dh xnak bloggin lg dah.

bestkan tgk wayang..sy tahun ni belum masuk panggung lgi huhuh

Saliza said...

Zamani ke ni?

Eh, tak tinggal la.

Best la untuk release tension sbb tu pilih movie yg tak payah nak pk2 ni..

redza said...

ye saya =)