Thursday, December 17, 2009

Kembali Bersiaran...

Assalamualaikum semua.

Sorry la lama dah kawan tak buat entry. Selain tak ada idea sebab
tengah bercuti kawan juga sebenarnya telah demam. Jadinya blog
ni terpaksa la dibiarkan sekejap.

Selalunya kawan bercerita perihal di sekolah tapi sebab cuti, maka
tak ada la idea yang datang bertandang. Aktiviti kawan pada musim
cuti sekolah ni, selain dari menghadiri kenduri kahwin ialah memasak.
Sesuatu yang jarang dilakukan kalau bukan musim cuti.

Mak kawan memang dah kata, cuti sekolah ni dia nak cuti memasak.
Makanya secara automatik, kawan la yang jadi tukang masak. Payah
juga rupanya jadi tukang masak ni. Sampai tak tahu nak masak apa
pun ada. Takkan nak buat gulai lemak hari-hari kan? Nak juga tukar
selera sekali sekala. Patut la mak kawan suka tanya esok nak makan apa?

Satu lagi aktiviti kawan ialah melayari internet. Aktiviti ni memang
kawan buat setiap hari, tak kira la cuti sekolah ke tidak. Selain
mencari berita, kawan suka membaca blog. Tak kira la blog
gossip ke, kisah family ke.. Apa saja yang menarik, kawan akan baca.

Yang terbaru, kawan telah dihasut oleh seseorang itu untuk buat akaun
facebook. Dah lama dia dok kempen tapi kawan buat dek je. Last-last
kawan pun join la. Bila dah join, ha kau, terus melekat. Bukan hanya
sebab ada game banyak tapi sebab kawan dapat contact balik dengan
member2 zaman sekolah dulu. Yang dulu tak bertudung, sekarang dah
bertudung. Best betul bila dapat jumpa balik dengan kawan lama
walaupun hanya di alam maya.

Eh, kalau ada sesapa yang ada akaun facebook,
meh la kita jadi kawan. Yang kawan tau, Encik Relevan pun
ada facebook, cuma tak aktif je...

Ok la, dah banyak membebel ni. Jumpa lagi..

2 comments:

relevan said...

Kome tak ngedan nak ber Face book..nanti lah bila dah berluang..

Saliza said...

Kawan pun sebab cuti sekoloh ni la ande mase. Kot kalau tak cuti pub macam aok jugek la