Thursday, February 25, 2010

Kursus

Aku telah menghadiri kursus yang pertama untuk
tahun ini. Kursus ini dinamakan Kursus Numerasi.
Ini khas untuk guru-guru Matematik Tahun 1. kali ini
daerah Maran bergabung dengan daerah Pekan.

Kursus ini diadakan selama 3 hari 2 malam dan
bertempat di Hotel Seri Malaysia Kuantan. Kursusnya
bermula 21/2 dan berakhir pada 23/2 yang lalu.



Sini la tempat kursusnya.

Mengikut maklumat, sebab banyak budget yang
dah ditarik, maka inilah satu-satunya kursus
yang diadakan di hotel...
Maka, aku adalah antara yang bertuah itu...

Kursus ni untuk mengajar murid-murid
dari Tahun 1 supaya menguasai fakta asas
Matematik. Makanya ia lebih kepada membuat
game, menyanyi, menggunting dan yang
sewaktu dengannya.


Antara hasil perbengkelan


Zoom sikit hasil perbengkelan kumpulan aku.

Walaupun begitu, bebanan kerja memang semakin
bertambah. Biasala la, mana ada kerja yang senang kan?

4 comments:

redNing said...

betul tu..mna ade kejer yg senang..lbih2 nk mendidik bdk2 yg bru nk kenal dunia.

rumah bru dh siap ke kak

Saliza said...

Red,

next entry psl rmh...still blm siap lagi. Tu yg msh tak boleh online dengan sesuka hati ni..Akak guna streamyx, bkn broadband. Sesekali singgah juga ke REDNING tu tapi sekadar baca je la..

Eyna said...

Akk memang beruntung still kursus kat hotel...
Cikgu skolah sy just ke maktab afzan, Lipis jek....
hehehe...gawat betul le ni.

Saliza said...

Tu la Na,
Pegawai JPN tu ckp, inilah kursus first dan last kat Hotel this year..
Tapi kalau ada budget lain, may be berubah la