Sunday, February 13, 2011

Kembali Bersiaran

Assalamualaikum.

Lama aku menyepi kan? Bukan sengaja la. Aku pun sangap juga bila
tak noleh nak online. Bukan apa, celcom broadband ni la punya pasal.
Masa daftar hari tu, aku suruh budak tu guna alamat rumah untuk
hantar bil. Dia pulak cakap, tak payah. Dia akan hantar melalui emel.
Sudahnya bil tak sampai2. Nak bayar kat pejabat pos memang la tak
dapat. Semua nak guna bil kan?

Lepas tu, tunggu la dulu. Kot2 bulan dua punya bil akan sampai. Ada la
sampai satu reminder. Aku pun print dan minta hubby bayarkan. Sekali
pejabat pos kata tak boleh sebab nombor akaun broadband aku 8 angka.
kalau 7 angka, boleh bayar kat situ. Dia kata kena pergi celcom centre.

Dah la aku tak mahir jalan kat Klang ni. kalau kat Temerloh tu, konfem dah
lama settlke masalah ni. Hubby pulak balik kerja malam dah, mana ada
masa nak bawa aku cari celcom center ni.

Dan tadi, kebetulan pulak aku minta tolong hubby tunjuk jalan nak ke Klang.
Sebab akan menyenangkan urusan aku bila-bila nanti kan. Jumpa la celcom
point ni. Memang hari Ahad pun buka rupanya. cerita2 dengan budak kat
kaunter tu, dia minta nombor KP dan terus bayar. Dia kata memang problem
dengan centre ni, kadang2 hantar bil dan kadang2 tak. Tapi dia cakap aku
boleh datang situ untuk buat bayaran lain kali.

So, harapnya masalah takkan berulang lagi la lepas ni. Macam tak lengkap
je hidup bila tak boleh online.

4 comments:

Jejaka Desa said...

Koi dulu dapat sekali je.Lepas ter senyak.Dia kabo nok antor ke email.Ingat ke kat email yahoo.Rupenye dia ngantor mesej kat broadband koi.Molek juge weh.Koi tak lupe pasei bil dah.Bukok je laptop msej berbunyi selalu.

red said...

salam kak

Saliza said...

Mmg ada mesej kat text broadband tu JD tp bkn bil pun...

tp x mende la sebab koi dah tau kat mana nak bayor..

Saliza said...

Salam red..
lama x dgr citer kan?